services text overlay

De laadjes in mijn hoofd...

Zodra ik met mensen in gesprek ga om een afscheid van een dierbare ‘op poten te gaan zetten’, is het de kunst om de juiste ‘laadjes’ in mijn hoofd open te laten gaan, zodat ik nét die inspiratie aan kan reiken om een afscheid persoonlijk en uniek te maken. Zo was ik laatst bij een familie die vertelde dat man, vader, opa áltijd kluste voor het hele gezin. Hij plakte fietsbanden, zette bedden in elkaar en was er altijd met boor en schroeven om een plankje op te hangen. Terwijl de familie dat allemaal zo vertelde, sprong bij mij het laadje ‘doe-het zelf-uitvaartkist’ open.

Ik stelde voor om met z’n allen (het jongste kleinkind was 6) nog één keer een mooie ‘klus’ voor hun man, vader en opa te doen; Samen een uitvaartkist voor hem in elkaar zetten.

Het idee viel geweldig in de smaak en dus bestelde ik een “doe-het- zelf-pakket” waar ze vol enthousiasme en liefde mee aan de slag gingen. De kleinkinderen plaatsten als afsluiter allemaal een verfhandje op de deksel van de kist en met z’n allen tilden we meneer erin…..

In elk laadje een uniek idee, een hoofd vol inpiratie!