services text overlay

Uitvaartbegeleiding

Uw dierbare is overleden. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is er geen haast. U hoeft niet onmiddellijk te handelen. Neem- als u daar behoefte aan heeft- even de tijd, als de gelegenheid er is, blijf nog even zitten bij de overledene.

Realiseer u dat wanneer u een hulpverlener belt, er onmiddellijk iets gaat ‘gebeuren’ en u terecht komt in een achtbaan.

Als u zover bent, kunt u contact met mij opnemen. Ik kom naar u toe en zorg samen met u dat alles ‘op de rit’ komt.

In een eerste gesprek luister, kijk en voel ik vooral.

Hieruit komt voor mij een beeld naar voren wie uw dierbare overledene was en wat bij hem of haar paste. Samen met de wensen die u uitspreekt en vooral ook het van mijn kant ‘verstaan’ wat soms moeilijk geuit kan worden, komen we geleidelijk aan tot de meest passende vorm van afscheid en uitvaart.

Er zijn veel keuzes die gemaakt mogen en ‘moeten’ worden, maar gelukkig hoeft niet alles op de eerste dag. Die dag is vooral de verzorging en opbaring van uw dierbare het belangrijkste.

Daarna komen pas keuzes aan de orde als: Begraven of cremeren, locaties voor condoleance en afscheid, het uitzoeken van een rouwkaart en het opstellen van een gepaste tekst, het opmaken van een advertentie voor in de krant en het vormgeven van een afscheidsplechtigheid.

We gaan stap voor stap, u heeft tijd en rust om in die dagen voor de uitvaart afscheid te nemen van uw dierbare en samen te zijn met familie en vrienden.

Ik zorg ervoor dat op de dag van de uitvaart alles tot in de puntjes geregeld is, u hoeft nergens meer aan te denken, u heeft ruimte en rust om afscheid te nemen en kunt daarbij leunen op mij en mijn ervaring.

Sed ut perspiciatis unde  omnis iste natus Sed ut perspiciatis unde  omnis iste natus